AVIZ

Nye Borgerlige bløder medlemmer og halveres efter politisk uro

Nye Borgelige holder årsmøde

Det er ikke kun folketingsmedlemmer og byrådsmedlemmer, der har sagt farvel til partiet, som netop har genvalgt partistifter Pernille Vermund som formand i et forsøg på at rette partiet op.

I februar havde partiet ifølge Politiken knap 12.000 betalende medlemmer, mens det nu er nede på 6500. Det er en alvorlig sag for ethvert parti, for en stor del af pengekassen kommer fra netop betalende medlemmer.

Det fremgår af årsmødet, hvor tallene blev fremlagt under aflæggelsen af regnskabet for partiets bagland, som godkendte det.

Samtidig har omkring hvert tredje byrådsmedlem forladt partiet siden kommunalvalget i 2021, hvilket mærkes på årsmødet.

Dengang havde partiet 64 byrådsmedlemmer. I dag er 40 tilbage, fremgår det af partiets egen hjemmeside.

Partiet har før hævdet, at det var landets tredjestørste parti, men har siden måttet trække det tilbage. Politiken har tidligere skrevet, at partimedlemmer kendte til en praksis, hvor tallene bevidst blev pumpet op.

På det ordinære årsmøde i november 2022 glædede Pernille Vermund sig over partiets størrelse.

– Vi er et relativt nyt parti, og vi er et parti, der er vokset meget hurtigt. Vi har i dag knap 18.000 medlemmer, sagde Pernille Vermund.

Men det var både betalende medlemmer og medlemmer, som ikke havde fornyet deres medlemskab.

Det er uvist, hvad halveringen på mindre et år skyldes. Men det kan hænge sammen med den politiske uro, som opstod, da Lars Boje Mathiesen blev droppet som formand og smidt ud af partiet.

Mette Thiesen og Mikkel Bjørn har også forladt partiet til fordel for Dansk Folkeparti, der også har taget imod en del byrådsmedlemmer fra Nye Borgerlige.

/ritzau/

Andre læser også