AVIZ

Ny tilståelse i stor narkosag – advokat kalder tendens helt vild

Walther PDP 9mm pistol
Walther PDP 9mm pistol (Silas Stein/Ritzau Scanpix)

Han har tilstået forbrydelserne i et retsmøde i Randers, oplyser National Enhed for Særlig Efterforskning (NSK).

Den 38-årige Yassin Abed anses af politiet for at være en af de to bagmænd i en sag, som er blevet døbt Operation Rome. Tidligere på året fik makkeren fængsel i 17 år.

Beviserne består især af belastende beskeder, som er fundet i krypteret kommunikation.

Tilståelsen gælder blandt andet besiddelse af et halvt ton hash. Desuden har manden erkendt indsmugling af næsten 40 kilo kokain samt planlægning af at få yderligere 30 kilo af samme stof over grænsen.

I sagen indgår også, at han har besiddet tre pistoler og en revolver.

Manden kom til Danmark som spæd. Han er statsløs, og ved torsdagens dom er han blevet udvist.

Siden årsskiftet har dommere i Randers, Aarhus, Glostrup og København hørt på tilståelser i en række kæmpe narkosager, som er blevet efterforsket af NSK.

Ifølge Ritzaus optælling er 13 mænd siden januar samlet blevet idømt fængsel i 145 et halvt år, efter at de har aflagt tilståelse.

Sagerne er blevet afgjort på typisk en times tid. Alternativet var en langvarig straffesag med mange retsmøder.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er helt vildt, siger advokat Michael Juul Eriksen om de mange tilståelser og de lange frihedsstraffe.

De skyldes et stort gennembrud i et internationalt politisamarbejde. I udlandet lykkedes det betjente at få adgang til de krypterede tjenester EncroChat og Sky Ecc. Her har kriminelle i direkte sprog afsløret deres forretninger.

– I bund og grund har sagerne med EncroChat og Sky Ecc vist, at der er fundet meget omfattende narkohandel sted, uden at politiet har kunnet afdække det, siger advokat Michael Juul Eriksen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere