AVIZ

Ny tarifmodel gør det dyrere at eje solceller og husvindmøller

The village of Hjolderup is surrounded by solar installations, Landsbyen Hjolderup er omkranset af solcelleanlæg
The village of Hjolderup is surrounded by solar installations, Landsbyen Hjolderup er omkranset af solcelleanlæg (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

En ændring i prismetoden og en ny tarifmodel hos det statslige energiselskab Energinet kommer til at koste op mod 85.000 ejere af solceller eller husvindmøller en ekstra betaling.

Det skriver EnergiWatch.

Det drejer sig ifølge mediet om både privatpersoner og virksomheder. Den ekstra regningen vil samlet være på omkring 40 millioner kroner.

På Forsyningstilsynets hjemmeside fremgår det, at Energinet med den nye model, som tilsynet kalder en øjeblikstarifering, ønsker at udligne tarifbetalingen, så alle elkunder betaler efter samme principper.

Det har indtil nu været således, at elkunderne, som dækker dele af sit elforbrug med egenproduktion, i gennemsnit vil opleve en ekstra betaling på omkring 475 kroner om året.

Den nye model indføres fra den 1. januar 2024.

For de mange elkunder betyder ændringen, at der ikke længere afregnes efter nettoforbrug, hvor den strøm, som ejerne af den grønne energi selv har produceret, er blevet modregnet, ifølge EnergiWatch.

Den betaling bliver nu brutto, så den egenproducerede strøm ikke bliver modregnet.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere