AVIZ

Lavere elregning med sommerpriser: Nu får 2,5 mio. danskerne billigere transport af strøm

Lavere elregning med sommerpriser: Nu får 2,5 mio. danskerne billigere transport af strøm
Lavere elregning med sommerpriser: Nu får 2,5 mio. danskerne billigere transport af strøm

Pressemeddelelse

30.3.2023 08:36:33 CEST | Cerius A/S

1,4 mio. husstande og 2,5 mio. danskere kan fra 1. april se frem til en elregning, hvor udgifterne til transport af strøm bliver lavere.

De såkaldte tariffer, som dækker over forbrugernes udgifter til netselskaberne og transport af strøm, bliver nemlig lavere over sommeren i det meste af Østdanmark. Det er Cerius og Radius, som står for elnettet i disse områder.

”Vi har billigere transport af strøm om sommeren.  Det er muligt, da der generelt er et lavere pres på elnettet i sommermånederne,” siger chef Cäthe Bay-Smidt fra Cerius og Radius Elnet.

De 2,5 mio. danskere vil opleve lavere tariffer i perioden fra kl. 6 til midnat. Største prisfald sker i tidsrummet mellem kl. 17.00 og 21.00, hvor tariffen sænkes fra 1,60-1,70 kr. pr. kWh. til ca. 0,70 kr. pr. kWh., mens tariffen i de øvrige lyse timer sænkes fra ca. 0,50 kr. pr. kWh. til det halve.

”Med generelt lavere elpriser, faldende forbrug på grund af højere temperaturer og nu også sommertariffer, så vil mange kunne mærke en væsentlig forskel på elregningerne de kommende måneder,” siger hun, og fortsætter:

”I det lidt længere perspektiv er vores forventning, at vintertarifferne fra oktober vil være på det niveau, som vi har set i marts, men meget kan nå at ændre sig, inden vi når efteråret,” siger Cäthe Bay-Smidt.

Fra årsskiftet lancerede Cerius og Radius en ny tarifmodel, hvor prisen på transport af el varierede alt efter, hvornår strømmen blev brugt. Det har medført, at privatforbrugerne har sparet og flyttet 21,7 mio. kWh fra spidsbelastningsperioderne mellem kl. 17.00 og 21.00. Det svarer til over 30 mio. vaske i en vaskemaskine.

”Vi er rigtig glade for, at vi prioriterede en hurtig implementering af den nye tarifmodel, så kunderne har kunnet opnå en gevinst ved at flytte deres forbrug på den korte bane, men lige så vigtigt at vi kan mindske behovet for store udvidelser og forstærkninger af elnettet på den længere bane,” fortæller Cäthe Bay-Smidt.

For den almindelige forbruger eller virksomhed medfører Cerius’ og Radius’ tarifmodel ikke en omkostningsstigning sammenlignet med den tidligere model, men formår man derimod at flytte lidt af elforbrug væk fra perioden kl. 17-21, så er det nu muligt at opnå besparelser.

Cerius’ og Radius’ sommertariffer løber i perioden fra 1. april til udgangen af september.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere