AVIZ

Nordkorea affyrer missil ud fra landets østkyst

South Korea''s PM Han Duck-soo meets Polish counterpart Mateusz Morawiecki at an airbase near Minsk Mazowiecki

Det oplyser det sydkoreanske militær og den japanske kystvagt ifølge Reuters.

Cirka 20 minutter efter at have meddelt om affyringen af missilet oplyste Japans kystvagt, at det var faldet ned.

Ifølge mediet NTV så det ud til, at missilet faldet ned uden for Japans eksklusive økonomiske zone (EEZ).

Sydkoreas militære overkommando oplyser, at missilet nåede at flyve 570 kilometer, før det endte i havet.

Forud for affyringen havde både Sydkorea og Japan advaret om, at Nordkorea forberedte en testaffyring af et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM).

ICBM er et langtrækkende jord til jord-missil, som kan afsendes fra et kontinent og ramme et mål på et andet kontinent. Det kan medbringe flere atomsprænghoveder.

Mindre end en halv time efter at missilet blev affyret, bragte nordkoreanske statsmedier en erklæring fra landets forsvarsministerium.

Det kritiserede “militære gangstere” i USA og Sydkorea for at øge spændingerne med militærøvelser, magtdemonstrationer og planlægning af atomkrig.

I erklæringen nævnes også den amerikanske atomdrevne ubåd USS Missouri, som ankom til den sydkoreanske havneby Busan søndag.

En FN-resolution forbyder Nordkorea enhver brug af ballistiske missiler. Det har dog ikke stoppet landet fra at affyre dem.

I november fortalte den sydkoreanske premierminister, Han Duck-soo, at Sydkorea delvist vil ophæve en aftale fra 2018 om at mindske de militære spændinger til Nordkorea. Det skrev nyhedsbureauet Yonhap.

Lørdag sagde Sydkoreas vicerådgiver for national sikkerhed, Kim Tae-hyo, ifølge Yonhap, at USA og Sydkorea vil udarbejde fælles retningslinjer for, hvordan de skal reagere på og begrænse Nordkoreas nukleare trusler.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere