AVIZ

Nadia Nadim overvejer at slette kontroversielt X-opslag

Året i billeder 2022 - Indland

Israel har dog afvist at stå bag angrebet, og det står endnu hen i det uvisse, om det var Israel eller en anden aktør. Ligesom at et dødstal på over 500 mennesker i angrebet, som Nadim skriver om, ikke er dokumenteret.

Landsholdsangriberen, som efter en lang skadespause er tilbage i rødt og hvidt, anerkender tirsdag på et onlinepressemøde fra lejren i Island, at hendes opslag måske kan være overhalet af virkeligheden.

– Jeg synes, det har været svært at finde hoved og hale i det. Nyhederne ændrer sig hele tiden. Da jeg postede det, et par dage efter at det var sket, der syntes jeg, at det var realiteten, lyder det fra Nadim, som selv er flygtning.

– Det er måske en anden fortælling nu, og det er stadig noget, der bliver undersøgt, det er jeg ikke ekspert på. Men da jeg skrev det, var det det øjebliksbillede, jeg havde.

Adspurgt, hvorfor opslaget her fem dage senere så stadig er at finde på hendes profil, svarer hun.

– Jeg har ikke reflekteret så meget over det. Det er først nu, jeg er blevet opmærksom på det hele. Jeg er ikke så meget på sociale medier og læser ikke de danske medier.

– Det er der, fordi jeg har sagt det, jeg ville sige. Hvis jeg skal fjerne det, så tager jeg stilling til det. Og det kan godt være, det sker, men jeg har haft lidt travlt, for jeg har skullet lave 100 millioner ting, forklarer Nadim.

Uanset om hun sletter sit opslag eller ej, så håber hun, at det primære budskab med opslaget er trængt igennem. For hende er det vigtige ikke, om hendes opslag er 100 procent faktuelt korrekt, men at uhyrlighederne i Mellemøsten skal stoppe.

– Jeg håber bare, at pointen er kommet ud, og det er, at jeg håber, vi alle er enige om, at det, der sker, er forfærdeligt.

– Jeg har lært, at jeg har en stemme, og heldigvis har jeg også en platform, jeg kan bruge til noget godt. Mit opråb er: Lad os i fællesskab gøre en forskel. Stop det her vanvid, lyder det fra Nadim.

/ritzau/

Andre læser også