AVIZ

Mona Striib genvalgt uden modkandidat som formand for fagforeningen FOA

Lønstrukturkomit©en afholder pressemøde

– Det er en kæmpe ære, som gør mig meget glad og rørt. At være forbundsformand kræver ydmyghed over for opgaven – for den er stor. For mig er det en påmindelse om at holde fødderne på jorden, snuden i sporet og arbejde solen sort for FOA’s medlemmer, siger Mona Striib kort efter genvalget.

Mona Striib, som i forvejen var formand i FOA, var den eneste kandidat til formandsposten.

Diana W.R. Jensen fra Landsforeningen for Socialpædagoger meldte sig godt nok på banen 1. september, men en god måneds tid senere trak hun sig igen.

Siden tirsdag har de delegerede i Danmarks tredjestørste fagforbund været samlet for at fastlægge visionerne for FOA’s arbejde i de kommende fire år.

Mona Striib åbnede den 6. ordinære FOA-kongres med et budskab om, at fagbevægelsen er nødt til at genopfinde sig selv.

– Nogen påstår, at fagbevægelsen har sejret ad helvede til godt. Argumentationen er, at vi i dag har fået det så godt, at der intet er at kæmpe for. Det er ord fra fortiden, der er ude af trit med den tid, vi lever i, sagde hun på kongressens første dag.

Kongressen finder sted fra 20. til 23. november midt under trepartsforhandlinger om et lønløft, og mens overenskomstforhandlingerne på det offentlige arbejdsmarked ruller i gang.

Efter formandsvalget kan Mona Striib fokusere på de igangværende forhandlinger om regeringens lønløft til udvalgte grupper af offentligt ansatte og de overenskomstforhandlinger, der er lige på trapperne.

Fagforeningen FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund med cirka 169.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, men FOA organiserer også privatansatte.

Mona Striib blev i 1995 næstformand i FOA Kolding og i 2002 blev hun formand samme sted.

I 2004 blev hun næstformand i FOA og i 2018 blev hun formand.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere