AVIZ

Modi er klar til at kigge på beviser i sag om drabsplaner i USA

FILE PHOTO: Indian Prime Minister Narendra Modi

Det siger Narendra Modi i et interview med avisen Financial Times.

– Hvis nogen giver os information, vil vi helt sikkert se på det, siger premierministeren.

– Hvis en af vores borgere har gjort noget godt eller dårligt, er vi klar til at se på det. Vores forpligtelse er over for retsstaten.

Narendra Modi understreger over for avisen, at “få hændelser” ikke vil afspore forholdet mellem USA og Indien.

USA’s justitsministerium offentliggjorde i slutningen af november anklager mod en mand, som ifølge ministeriet planlagde at likvidere en sikhleder på amerikansk jord tidligere på året.

Manden, der kommer fra Indien, blev ifølge det amerikanske justitsministerium anholdt i Tjekkiet 30. juni.

Han skal ifølge anklagerne have planlagt mordet efter anvisning af en embedsmand ansat i den indiske regering.

Tidligere i november havde Financial Times skrevet, at amerikanske myndigheder havde forpurret en plan om at slå en sikhseparatist ihjel på amerikansk jord.

Mediet henviste til anonyme kilder, men det nationale sikkerhedsråd i USA bekræftede Financial Times’ beskrivelse af planen. Ifølge sikkerhedsrådet har USA desuden taget emnet op med Indien “på det øverste niveau”.

Ifølge Financial Times var drabsplanen rettet mod Gurpatwant Singh Pannun, som er både amerikansk og canadisk statsborger.

Han er en ledende person i organisationen Sikhs for Justice, som er baseret i USA og arbejder for en selvstændig sikhstat under navnet Khalistan.

Til Financial Times siger Narendra Modi, at Indien er “dybt bekymret over aktiviteterne fra visse ekstremistiske grupper baseret oversøisk”.

I juni blev sikhlederen Hardeep Singh Nijjar skudt og dræbt uden for et sikhtempel i Canada.

Før sin død blev Nijjar af Indien stemplet som “terrorist”.

I september hævdede den canadiske premierminister, Justin Trudeau, at Indien var involveret i drabet på sikhlederen. Det har Indien benægtet og kaldt “absurd”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere