AVIZ

Ministerium opfordrer cirka 400 danskere til at forlade Libanon

ISRAEL-LEBANON-PALESTINIAN-CONFLICT

Det er budskabet i en video lagt på Twitter af Udenrigsministeriets Borgerservice onsdag eftermiddag.

– Hvis du er dansker og opholder dig i Libanon, beder vi dig om at høre rigtig godt efter, siger borgerservicedirektør Steen Hommel.

– Udviklingen i Libanon er ganske uklar og dermed usikker. Derfor fraråder vi alle rejser til Libanon, og vi opfordrer kraftigt til, at du forlader landet, hvis du har mulighed for det på nuværende tidspunkt.

Der er cirka 400 danskere registreret på danskerlisten i Libanon. Det reelle antal kan være højere eller lavere, da tallet dækker over dem, der selv har skrevet sig op.

Israel er i fortsat konflikt med militante i Libanon, hvor Hizbollah-militsen holder til, og har udført angreb mod områder i den sydlige del af landet.

Samtidig er der frygt for, at uroen i Mellemøsten breder sig yderligere.

Rejsevejledningen til Libanon har siden 19. oktober været rød for hele Libanon.

Det betyder, at alle rejser frarådes, og at man kraftigt bør overveje udrejse.

– Lige nu er der kommercielle billetter. Det er bedre, billigere og lettere. Derfor – sørg for at udnytte den mulighed, der er lige nu for at rejse ud, siger Hommel.

Danmark foretog for omtrent halvanden uge siden en evakuering af hundredvis af danskere i Israel.

Det skete, efter at den væbnede konflikt mellem den militante gruppe Hamas og Israel eskalerede efter Hamas’ overraskelsesangreb på Israel 7. oktober.

Evakueringen skete mod en egenbetaling på tusindvis af kroner.

Forsvaret oplyste tirsdag, at fregatten “Niels Juel” er ankommet til Middelhavet, hvor den muligvis kan spille en rolle, hvis der er yderligere behov for evakueringer i Mellemøsten.

/ritzau/

Andre læser også