AVIZ

Mindst 22 amerikanere er dræbt under Hamas-angreb i Israel

Los Angeles Rally Held In Solidarity With Israel After Hamas Attack

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hamas angreb Israel lørdag morgen. Både i form af raketangreb og ved at krigere fra bevægelsen brød gennem grænsehegnet mellem Gaza og Israel og angreb flere israelske byer, kibbutzer og en festival.

Mindst 100 blev taget som gidsler af Hamas.

USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, er onsdag rejst til Israel for vise sin sympati med israelerne. Han lander efter planen i Israel torsdag.

Desuden har Joe Biden, den amerikanske præsident, onsdag talt i telefon med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. I den forbindelse har Biden gentaget, at Israel har amerikanernes fulde opbakning, skriver AFP.

Præsidenten holdt tirsdag en tale om situationen i Israel, hvor han tydeligt berørt fordømte Hamas’ angreb.

– Der er øjeblikke i dette liv – jeg mener dette helt bogstaveligt – hvor rendyrket ondskab bliver sluppet løs i verden, sagde Biden med henvisning til Hamas’ angreb på civile i Israel.

En lang række nationaliteter er blandt de dræbte og savnede. Listen over dræbte og savnede tæller – foruden amerikanere – blandt andet thailændere, nepalesere, franskmænd, argentinere, briter og tyskere.

Der har foreløbig ikke været meldinger om, at nogen danskere har mistet livet, men en dansk-israeler er ifølge det danske udenrigsministerium meldt savnet.

I alt er mindst 1200 personer blevet dræbt i Israel og yderligere 2700 er meldt såret i forbindelse med Hamas’ angreb.

Israel har svaret igen ved at bombe flere hundrede mål i Gaza.

Gazas sundhedsmyndigheder oplyste onsdag omkring middag, at 1055 palæstinensere har mistet livet i de israelske angreb. Yderligere 5184 personer er blevet såret i Gaza.

/ritzau/

Andre læser også