AVIZ

Millionstøtte fra staten redder Midtjyllands Lufthavn

A.P. Møller Mærsk lancerer Maersk Air Cargo
A.P. Møller Mærsk lancerer Maersk Air Cargo (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Det skriver TV Midtvest.

Torsdag har regeringen således skrevet under på en to-årig aftale om statsstøtte til Midtjyllands Lufthavn på 4,2 millioner kroner om året.

– Jeg har besøgt alle de ni ejerkommuner, bedt dem lægge hånden på kogepladen og sagt, at de skulle være med, hvis jeg skulle arbejde på at finde en løsning, og det har jeg gjort nu, siger Thomas Danielsen (V), som er transportminister, til mediet.

Ingen rutefly har fløjet fra lufthavnen siden starten af december sidste år. Der blev lufthavnen ifølge mediet lukket på ubestemt tid.

Årsagen til lukningen var, at der var for få passagerer. Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge TV Midtvest, at der i 2021 var 22.000, som benyttede lufthavnens afgange. Det er et fald på 92.000 sammenlignet med 2019.

– Her i perioden, hvor den har været lukket, er det gået op for mange, hvor vigtig lufthavnen er, så det er virkelig en god nyhed, at der nu kan komme fly i luften igen, siger ministeren til mediet.

Midtjyllands Lufthavn ejes af kommunerne i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.

Ifølge mediet har lufthavnen over de seneste ti år leveret flere underskud. Det betyder dog ikke, at lufthavnen ikke har en berettigelse, lyder det fra Thomas Danielsen ifølge TV Midtvest.

Transportministeren kalder over for mediet den offentlige transport afgørende for at binde Danmark sammen.

Klokken 13 fredag afholder lufthavnens bestyrelse et pressemøde om fremtiden for lufthavnen.

Før lufthavnen lukkede ned for ruteflyvningerne i december 2022 tog Danish Air Tranport (DAT) sig af flyvninger på strækningen mellem Midtjyllands Lufthavn og København. Det er ifølge mediet uvist, hvem som kommer til at varetage flyvningerne nu.

Men der er fundet en flyoperatør til ruten, har Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) meddelt TV Midtvest.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere