AVIZ

Militær afblæser advarsel om droner i det nordlige Israel

Israel Palestinians Daily Photo Gallery

Det oplyser talsmand for Israels militær Daniel Hagari ifølge Times of Israel.

På det sociale medie X oplyste det israelske militær tidligere, at det havde fået meldinger om en mulig indtrængen i israelsk luftrum fra Libanon.

Men intet tyder på, at hverken droner eller andre luftfartøjer fra Libanon har krydset Israels nordlige grænse, oplyser Daniel Hagari.

Den israelske forsvarskommando gav ellers borgerne i byerne Beit Shean, Safed og Tiberias besked på at søge dækning. Der var ifølge militæret frygt for et storstilet angreb, skrev nyhedsbureauet AFP.

Også indbyggerne i Ma’alot-Tarshiha skulle blive indenfor, skrev Reuters. De skulle låse deres døre, lød meldingen fra militæret.

Militæret undersøger nu, hvorfor luftalarmerne – eller nærmere bestemt dronealarmerne – blev aktiveret.

Onsdag formiddag var der også fokus på det nordlige Israel, da Hizbollah-bevægelsen sendte raketter ind over Israel fra Libanon.

Samtidig oplyste Israels militær, at dets soldater var blevet beskudt med panserværnsvåben. Ifølge Reuters svarede Israel igen ved at rette luftangreb mod Hizbollah-mål i det sydlige Libanon.

Hizbollah og Hamas har historisk stået sammen om at være imod den israelske stats eksistens. Begge organisationer menes at samarbejde med Iran.

Det er uvist, om nogen er kommet til skade i onsdagens angreb på henholdsvis Israel og Libanon.

Uroen ved grænsen mellem Libanon og Israel kommer efter et foreløbig fire dage langt blodigt opgør mellem den militante gruppe Hamas i Gaza og den israelske hær.

I alt er mindst 1200 personer blevet dræbt i Israel og yderligere 2700 er meldt såret i forbindelse med Hamas’ angreb.

Israel har svaret igen ved at bombe flere hundrede mål i Gaza.

Gazas sundhedsmyndigheder oplyste onsdag omkring middag, at 1055 palæstinensere har mistet livet i de israelske angreb. Yderligere 5184 personer er blevet såret i Gaza.

/ritzau/

Andre læser også