AVIZ

Mikkel Bjerg banker Vingegaard og kører sig i gult

Tour de Romandie - 3rd stage
Tour de Romandie - 3rd stage (Jean-Christophe Bott/Ritzau Scanpix)

På onsdagens enkeltstart slog han både Jonas Vingegaard og resten af et stærkt felt og sikrede sig World Tour-karrierens hidtil største triumf. Med sit feberridt overtog han også løbets gule førertrøje efter Christophe Laporte.

Jonas Vingegaard var næsthurtigst 12 sekunder efter.

24-årige Bjerg er tidligere tredobbelt enkeltstartsverdensmester på U23-niveau. Men han har haft svært ved at lave topresultater i favoritdisciplinen, siden han i 2020 blev World Tour-rytter hos UAE.

Onsdag eftermiddag lignede han dog igen den rytter, der fejrede så store triumfer i ungdomsrækkerne.

Bjerg doserede sine kræfter perfekt på tidskørslen, der havde en let stigning på rutens sidste tredjedel.

Han var jævnbyrdig med de bedste ved de første to mellemtider, og på de sidste 12 kilometer skruede han for alvor farten i vejret.

Med sit velkendte kraftfulde tråd buldrede Mikkel Bjerg over målstregen i en tid, der slog den hidtil bedste – franske Remi Cavagna – med hele 27 sekunder.

De følgende tider bekræftede, at Bjerg havde kørt enormt hurtigt på det sidste stykke, og efterhånden handlede det kun om, hvorvidt Jonas Vingegaard ville være i stand til at puffe sin landsmand ned fra tronen.

Vingegaard indledte forrygende og var klart hurtigst på de første ti kilometer.

Men forspringet var væk ved næste måling, og på vej ind mod mål kunne heller ikke Tour de France-vinderen hamle op med Bjerg, der kneb en glædeståre efter løbet.

– De sidste par år har været hårde uden så meget personlig succes, siger han i et interview med TV 2 Sport.

– Jeg har flere gange sat mig op til, at det skulle være nu, men jeg har ikke kunnet gøre det færdigt. Det kunne jeg så i dag, og det er bare fedt, lyder det fra den berørte dansker.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere