AVIZ

Mette Frederiksen vil øge støtten til civile i Gaza og på Vestbredden

Mette Frederiksen vil øge støtten til civile i Gaza og på Vestbreden

– På mødet skal vi drøfte, hvordan vi kan bakke op om Israel og samtidig afhjælpe situationen for de mange mennesker i Gaza, der er i akut humanitær nød.

– Jeg vil gerne understrege, at situationen og de mange civile ofre på begge sider er hjerteskærende. Jeg sender de varmeste tanker og den dybeste medfølelse til alle, der er berørt af tragedien, siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

Udmeldingen kommer forud for, at de 27 EU-landes ledere tirsdag for første gang får lejlighed til sammen at diskutere situationen i Israel og Gaza. Det sker via en videokonference.

Formålet med det ekstraordinære topmøde er at få klarlagt en fælles europæisk tilgang til konflikten. Det sker efter en uge, hvor EU-Kommissionen har fået kritik for at lægge en stærkt pro-israelsk linje i dagene efter Hamas’ angreb uden at afstemme den med medlemslandene.

– Situationen i Israel og Palæstina er alvorlig, og derfor mødes jeg med mine kolleger i EU. Vi fordømmer på det kraftigste Hamas’ forfærdelige terrorangreb på Israel. Og vi er enige om Israels ret til at forsvare sig selv, og at det skal ske inden for rammerne af international ret.

– Samtidig er mødet endnu en anledning til at understrege, at Hamas skal frigive alle gidsler uden yderligere betingelser, siger Mette Frederiksen.

Søndag udsendte stats- og regeringslederne en fælles erklæring, hvor de lagde op til, at løsningen på længere sigt er at skabe to stater. Dermed vil Israel og Palæstinenserne kunne leve side om side, er håbet.

På tirsdagens møde skal EU-landenes ledere desuden diskutere, hvordan man undgår at konflikten spreder sig.

– Det gælder i regionen, hvor konsekvenserne af en større konflikt er uoverskuelige. Og vi må heller ikke lade konflikten skabe splittelse. Hverken globalt eller i vores egne lande.

– Vi har et ansvar for at beskytte jøder i Europa og Danmark. Det gælder om at stå sammen i afvisningen af terror og had, uanset hvem man er, og hvor man er, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere