AVIZ

Mette Frederiksen: Vigtig nyhed med kamppause i Gaza

Jødisk Samfund holder fakkeloptog

Det siger statsministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

– Så vi kan beskytte børnene. Og de syge og sårede kan få den behandling, de desperat har behov for. Situationen i Gaza er frygtelig og fuldstændig hjerteskærende, og det er afgørende, at nødhjælpen når frem, siger Mette Frederiksen.

Videre udtaler hun, at det er “en kompliceret konflikt”.

– Israel har ret til at forsvare sig mod det modbydelige angreb på civile den 7. oktober. Der er ingen nemme løsninger. Danmark bakker fortsat op om en tostatsløsning.

Natten til onsdag blev der fra både Israel og Hamas’ side bekræftet, at der er indgået en aftale mellem parterne.

Den skal resultere i mindst fire dage med våbenhvile. Derudover skal mindst 50 gidsler frigives, mens mindst 150 palæstinensere, som er fængslet i Israel, ligeledes skal løslades.

Det bliver den første våbenhvile i krigen, som har varet knap syv uger. Aftalen blev forhandlet på plads med hjælp fra Qatar.

Fra dansk side vides det ikke, om det formodede dansk-israelske gidsel i Gaza er blandt de gidsler, der skal frigives.

– Det er et meget vigtigt fremskridt, at der er opnået en aftale om frigivelse af nogle af Hamas’ gidsler, så de kan blive genforenet med deres familier. Det ændrer dog ikke på, at uskyldige ofre stadig holdes fanget.

– Og hvis det formodede dansk-israelske gidsel ikke er blandt de frigivne, skal han selvfølgelig også tilbage til sin familie. Alle gidsler skal løslades øjeblikkeligt, siger Mette Frederiksen.

Også udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) glæder sig over den aftale, der er indgået mellem Hamas og Israel. Det skrev han i et opslag på Facebook natten til onsdag.

Han mener, aftalen “tænder et håb”.

– Både om frigivelse af alle gidsler, endnu længere ophør af kamphandlingerne og på længere sigt også om at få pustet ny energi i forhandlinger om den varige fred, som er forudsætningen for sikkerhed for alle i regionen, skrev Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere