AVIZ

Mette F. mangler Ellemann: Er overbevist om han vender tilbage

Ændringer i regeringen - Doorstep på Amalienborg Slotsplads
Ændringer i regeringen - Doorstep på Amalienborg Slotsplads (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det siger hun på Amalienborg Slotsplads, efter at Venstre-næstformand Stephanie Lose er blevet præsenteret som ny fungerende økonomiminister.

Rokaden i regeringen sker, fordi forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen fortsat er sygemeldt. Derfor fortsætter Troels Lund Poulsen (V) som fungerende forsvarsminister, mens Stephanie Lose overtager Troels Lund Poulsens opgaver som økonomiminister.

– Vi har ikke en dato for, hvornår Jakob vender tilbage, så vi ønsker først og fremmest at sikre, at Troels Lund Poulsen kan få lov til at hellige sig at være forsvarsminister, siger Mette Frederiksen.

– Det er klart, at på et tidspunkt hvor der er krig i Europa, og vi står over for at skulle forhandle forsvarsforlig, så er det vigtigt, at forsvarsministeren kan koncentrere sine kræfter.

Mette Frederiksen mener, at man ikke kan udlægge regeringsrokaden sådan, at det betyder, at Ellemann-Jensens sygdom tager længere tid end først planlagt.

– Det er ofte sådan med sygdomsforløb, at der er en første fase, og så finder man ud af efterfølgende, hvordan det egentlig forholder sig, siger hun.

Jakob Ellemann-Jensen har været sygemeldt siden 6. februar med stress.

– Vi savner Jakob. Vi er et kollektiv – vi er også tre partier, der har valgt lidt utraditionelt at danne en regering. Så jeg er rigtig ked af, at Jakob Ellemann er syg, og vi savner og vi mangler ham også i vores daglige arbejde, siger Mette Frederiksen.

– Men regeringen er et kollektiv, og vi finder ud af at få det til at fungere.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere