AVIZ

Mere end hver anden virksomhedskontrol viser social dumping

Mindeceremoni for Ritt Bjerregaard i Landstingssalen
Mindeceremoni for Ritt Bjerregaard i Landstingssalen (Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Og det glæder skatteminister Jeppe Bruus (S), at skattestyrelsens kontrolarbejdet i samarbejde med politiet og Arbejdstilsynet virker.

– Et arbejdsmarked med ordnede forhold skaber fair konkurrence mellem virksomheder og gode vilkår for medarbejderne, lyder det fra Jeppe Bruus.

– Det er helt afgørende for økonomien og sammenhængskraften i vores samfund, at der er respekt for spillereglerne på det danske arbejdsmarked.

I 2022 gennemførte de involverede myndigheder 3343 kontroller af landets restauranter, byggepladser, i landbruget og i rengøringsbranchen.

Der bliver kontrolleret for arbejdsmiljø, skatteforhold, arbejdstilladelser og opholdstilladelser, oplyser Skattestyrelsen.

Skattestyrelsens opgave er i forbindelse med kontrollerne af virksomhederne at sikre at danske skatte- og afgiftsregler bliver overholdt. Derfor omfatter kontrollen eksempelvis en kontrol af moms eller indkomstskat.

Ifølge Skatteministeriet blev der reguleret ved mere end hver anden kontrol i 2022.

– Den nye opgørelse fra Skattestyrelsen viser tydeligt, at der er noget at komme efter, og at den fælles myndighedsindsats betaler sig, mener Jeppe Bruus.

Siden 2015 har indsatsen ført til skatteopkrævninger på omkring 1,9 milliarder kroner.

Social dumping er, at arbejdsgivere bruger en billigere arbejdskraft, end hvad der ellers er til rådighed i det land, hvor et stykke arbejde udføres.

I 2021 første myndighedernes kontrol af virksomheder i Danmark til 311 millioner kroner i opkrævninger.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere