AVIZ

Mere end 40 stater i USA sagsøger Instagram-ejer for at skade unge

FILE PHOTO: Facebook''s new rebrand logo Meta is seen on smartphone in this illustration picture

Det skriver AFP.

– I et forsøg på at maksimere sine økonomiske gevinster har Meta gentagne gange vildledt offentligheden om de væsentlige farer ved dets sociale medieplatforme, lyder det i en fælles retssag anlagt ved den føderale domstol i Californien.

I alt sagsøger mere end 40 stater Meta. Ni anlægger sag ved lokale domstole, mens 33, heriblandt New York, deltager i den føderale sag.

– Børn og teenagere lider af rekorddårligt mentalt helbred, og sociale medievirksomheder som Meta har skylden, siger justitsminister i New York, Letitia James i en erklæring om sagen.

– Meta har draget fordel af børns smerte ved bevidst at designe sine platforme med manipulerende funktioner, der gør børn afhængige af deres platforme, mens det samtidig forværrer deres selvværd, udtaler hun videre.

I sagen anklages Meta, ifølge justitsministeren i New York, for vildledende og ulovlig adfærd, der skader sårbare unge for økonomisk vinding.

– Sociale medievirksomheder inklusiv Meta, har bidraget til en national mental sundhedskrise for unge, og de skal holdes ansvarlige, siger Letitia James.

Meta melder at være “skuffet” over sagen, og siger at delstaterne ikke har samarbejdet med de pågældende techvirksomhederne om at skabe alderssvarende standarder.

Selskabet påpeger desuden, at det har udviklet mere end 30 værktøjer i sine apps til at støtte sine teenagebrugere og gøre det lettere for forældre at “forme” deres onlineaktivitet.

Dertil kritiserer Meta, at selskabet trækkes frem som den eneste synder, i stedet for at man går efter en bredere brancheløsning, der også favner konkurrenter som TikTok, YouTube og Snapchat.

– Sociale medier kan også være et sted, hvor unge mennesker, der kæmper med andre problemer i deres liv, går hen for at finde støtte fra et fællesskab, udtaler Meta.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere