AVIZ

Meningsmåling: Trump slår Biden i fem vigtige delstater

FILE PHOTO: Final 2020 U.S. presidential campaign debate in Nashville

Det viser nye meningsmålinger fra The New York Times og Siena College.

Blev der afholdt præsidentvalg i dag, ville republikaneren Trump således ifølge meningsmålingerne vinde i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada og Pennsylvania med mellem fire og ti procentpoint blandt registrerede vælgere.

Blandt de seks delstater, som der er blevet undersøgt, ville Demokraternes Biden ifølge meningsmålingerne kun vinde i Wisconsin med to procentpoint.

Hvis man tager et gennemsnit af de seks delstater, ville Biden få 44 procent af stemmerne, mens Trump ville få 48 procent.

I 2020 vandt Biden i alle seks delstater.

Målt på hver enkelt delstat er den statistiske usikkerhed ifølge The New York Times på mellem 4,4 og 4,8 procentpoint.

Selv om han er tiltalt i en række straffesager, et Trump favoritten til at blive Republikanernes præsidentkandidat til det næste valg i november 2024.

The New York Times bider mærke i, at et flertal af vælgerne siger, at Bidens politikker personligt har skadet dem.

Det er særligt økonomien, udenrigs- og indvandringspolitikken, som vælgerne er utilfredse med.

Meningsmålingerne viser også ifølge avisen, at Bidens brede opbakning på tværs af generationer og etniciteter er ved at gå i opløsning.

Blandt vælgere under 30 år er Biden kun foran med et enkelt procentpoint.

Kigger man på latinamerikanske vælgere, er Biden kun foran med et encifret antal procentpoint.

Og blandt sorte vælgere, der længe har været trofaste tilhængere af Demokraterne, støtter 22 procent i de seks delstater nu Trump. Ifølge The New York Times er en andel af den størrelse uden fortilfælde i moderne tider for en sandsynlig republikansk præsidentkandidat.

To tredjedele af vælgerne siger yderligere ifølge The New York Times, at landet er på vej i den gale retning.

Biden har stadig et år til at indhente Trump, som i samme periode skal tackle tiltaler om blandt andet forsøg på at omgøre valgresultatet i 2020 og ulovlig opbevaring af en række tophemmelige dokumenter.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere