AVIZ

Medvedev ordner spanier på vej til semifinale mod Tiafoe

(Matthew Stockman/Ritzau Scanpix)
(Matthew Stockman/Ritzau Scanpix)

Den ranglede russer gjorde det natten til torsdag af med spanske Alejandro Fokina uden det store besvær. Spanieren blev slået med cifrene 6-3, 7-5.

Daniil Medvedev er femteseedet i turneringen, mens Fokina kom ind i Indian Wells som 23.-seedet, og russeren blev altså betegnet som favorit i opgøret.

Så simpelt var det dog alligevel ikke. Medvedev pådrog sig i ottendedelsfinalen en ankelskade, da han slog tyske Alexander Zverev i tre hårde sæt.

– Jeg er faktisk ret glad for, at min ankel ikke gjorde særlig ondt, for da jeg varmede op, gjorde den ret ondt, siger Medvedev efter opgøret mod Alejandro Fokina.

– Jeg vidste godt, at jeg nok skulle kunne spille. Jeg ville i hvert fald forsøge. Jeg kunne bare ikke bevæge mig så godt under opvarmningen. Jeg prøvede at varme op så længe som muligt, tog lidt smertestillende, så det hjalp nok. Jeg fik det faktisk bedre og bedre, som kampen skred frem.

Medvedev er nu klar til semifinalen, hvor han skal op mod amerikanske Frances Tiafoe, som slog britiske Cameron Norrie i en af dagens andre kvartfinaler med cifrene 6-4, 6-4.

Der er dermed lagt op til en semifinale mellem Rusland og USA – og så alligevel ikke.

Som russisk atlet har Daniil Medvedev kun mulighed for at deltage i turneringer på ATP Tour under neutralt flag. Det gælder desuden også belarusiske atleter som for eksempel Aryna Sabalenka på kvindesiden.

Det sker på grund af Ruslands invasion af Ukraine, som startede i februar sidste år. Én turnering, Wimbledon, har sågar valgt helt at udelukke atleter fra Rusland og Belarus.

Turneringens førsteseedede blandt herrerne, spanske Carlos Alcaraz, er videre til kvartfinalen, efter at britiske Jack Draper trak sig efter en skade i mavemusklerne. Her møder han natten til fredag canadiske Felix Auger-Aliassime.

På kvindesiden slog Aryna Sabalenka amerikanske Coco Gauff og er dermed klar til semifinalen mod græske Maria Sakkari.

Indian Wells er en af de helt store begivenheder i tenniskalenderen og rangerer lige under de fire grand slam-turneringer.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere