AVIZ

Medie: Novo Nordisk vil investere milliarder i Frankrig

Boxes of Novo Nordisk''s weight-loss drug Wegovy are shown in this photo illustration in Oslo

Det skriver mediet Bloomberg.

Det svarer til cirka 15,7 milliarder kroner.

Det er ifølge mediet den franske præsident, Emmanuel Macron, der senere torsdag kommer til at præsentere den konkrete aftale.

Det danske selskab har i en længere periode haft udfordringer med at følge med efterspørgslen på dets populære diabetesmiddel Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy.

Ønsket om at investere milliarder i Frankrig skal være med til at løse nogle af de flaskehalse i produktionen, der har ramt selskabet, skriver Bloomberg.

Investeringen ventes at skabe 500 nye arbejdspladser.

Tidligere i november meldte Novo Nordisk ud, at man herhjemme vil accelerere udbygningen af selskabets danske fabrikker yderligere.

Man vil sammenlagt investere 42 milliarder kroner i sine produktionsfaciliteter i Kalundborg.

Dermed bliver en del af den årlige investeringsramme på 25 milliarder kroner, som Novo Nordisk i februar meddelte, at den har afsat til nye fabrikker, altså udmøntet i Danmark.

Det nye anlæg i Kalundborg – hvor Novo allerede har haft produktion i mere end 50 år – kommer til at omfatte 170.000 kvadratmeter.

Byggeriet vil beskæftige op mod 3000 personer, mens det står på indtil 2029. Når byggeriet står færdigt, vil det beskæftige 800 nye Novo-ansatte.

De nye fabrikker skal indrettes, så der kan produceres forskellige typer medicin, herunder de ovennævnte såkaldte GLP 1-præparater.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere