AVIZ

Med kampvogne sætter Israel gang i et nyt storangreb på Gaza

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Et stort antal palæstinensere meldes dræbt og såret.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) siger, at situationen i Gaza bliver værre time for time.

– Et stadig mere intenst bombardement finder sted overalt, også her i det sydlige område ved Khan Yunis og Rafah, siger Richard Peeperkorn, der er WHO’s repræsentant i Gaza.

Det er formentlig det største angreb, som Israel har gang i, siden en våbenhvile brød sammen for halvanden uge siden.

Lokale beboere oplyser, at israelske kampvogne er kørt ind i Khan Yunis østlige udkant. Israelske soldater har indtaget stillinger i byen Bani Suhaila, og det samme er tilfældet i Hamad By, der er et beboelsesprojekt finansieret af Qatar.

Israel erobrede inden våbenhvilen den nordlige del af Gaza under jagten på Hamas og dets militsfolk. Det er denne landoffensiv, der nu er udvidet til det sydlige Gaza.

Israelerne har inddelt Gaza i små felter, hvor palæstinenserne med deres mobiltelefoner på et kort kan se, hvor der vil blive bombet næste gang. Men det har spredt panik og angst. Mange ved ikke, hvor de skal flygte hen for at undgå de israelske bombardementer.

Israels hær siger, at man på den måde forsøger at undgå store civile tab blandt palæstinenserne.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere