AVIZ

Mangler i statens it-sikkerhed bekymrer Statsrevisorerne

Statsrevisorerne holder pressemøde om Forsvarsministeriet

Det finder Statsrevisorerne bekymrende, lyder det i en beretning.

Statsrevisorerne understreger dog, at der er usikkerheder om, hvad der egentlig defineres som et kritisk it-system.

Både Statsrevisorerne og Rigsrevisionen har flere gange kritiseret problemer med it-sikkerheden i staten.

Sidste år lød det fra Statsrevisorerne, at it-systemerne skulle sikres bedre mod blandt andet it-nedbrud og hackerangreb.

Derfor skriver Statsrevisorerne, at det er positivt, at myndighederne over en bred kam er blevet bedre til at kortlægge de kritiske it-systemers tilstand:

– Statsrevisorerne finder det dog bekymrende, at myndighederne i den seneste kortlægning selv har vurderet, at cirka en fjerdedel af deres kritiske it-systemer er i utilfredsstillende teknisk tilstand, hedder det i beretningen.

Statsrevisorerne arbejder med flere niveauer af kritik på en karakterskala – fra positiv kritik til skarpeste kritik i den anden ende.

Bekymringen for it-systemernes tilstand svarer til middel kritik på Statsrevisorernes karakterskala.

Beretningen om it-sikkerhed er den ene af to beretninger, der er kommet mandag. Den anden handler om udledning af spildevand.

Her finder Statsrevisorerne, at Miljøministeriets tilsyn med udledning af spildevand ikke er tilfredsstillende, hvilket også er i middel kritik-kategorien.

– Konsekvensen af et utilstrækkeligt tilsyn er, at vandmiljøet, jorden og grundvandet kan være belastet unødigt, står der i beretningen.

/ritzau/

Andre læser også