AVIZ

Mand sigtet for at detonere fem kilo dynamit i Dragør

Politi undersøger sprængning ved butik i Dragør
Politi undersøger sprængning ved butik i Dragør (Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse fredag.

Sprængstoffet var dynamit, og det blev placeret ved butikkens bagside, der blev kraftigt beskadiget ved eksplosionen. Ingen mennesker kom til skade.

Manden blev anholdt torsdag eftermiddag i København, og politiet vil ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser i sagen.

Politiet mener, at en eller flere medgerningsmænd var inde over forbrydelsen. Hvor mange personer politiet mener, der var involveret, vil presseafdelingen intet sige om.

Den 23-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag. Her vil en anklager begære ham varetægtsfængslet i sagen.

Det fremgår inden retsmøde ikke, hvordan manden forholder sig til sigtelsen, eller hvad hans motiv skulle være til forbrydelsen.

Presseafdelingen ved politiet vil ikke sige, om den 23-årige er kendt af politiet for kriminalitet i forvejen.

Det var Hovedstadens Beredskab, der omkring klokken 00.27 modtog flere anmeldelser om en eksplosion i butikken.

Både Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) og politiets teknikere rykkede ud for at undersøge stedet natten til mandag og mandag morgen.

Samme eftermiddag konkluderede politiet på baggrund af de tekniske undersøgelser, at der var tale om en sprængning, som var blevet udført bevidst.

– Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige mere om baggrunden for sprængningen, men efterforskningen fortsætter, skrev politiet på Twitter.

Hvad der har ledt politiet på sporet af den 23-årige, der torsdag blev anholdt, oplyser politiet intet om.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere