AVIZ

Mand sigtes for svindel for 17 millioner med falske fakturaer

Politi
Politi (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det hævder Københavns Politi, der tirsdag har anholdt manden og sigtet ham for groft momssvig.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at manden vil blive krævet varetægtsfængslet ved et retsmøde senere tirsdag.

– Han er sigtet for at have udstedt fakturaer i flere selskaber, hvor der på fakturaerne opkræves moms, som ikke er angivet til Skattestyrelsen, siger vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.

Manden blev anholdt på Amager, hvor Københavns Politi også ransagede flere adresser, hvor der blandt andet blev sikret et større pengebeløb.

Det fremgår ikke, hvordan den 36-årige forholder sig til sigtelsen.

Sagen har relation til det kompleks, som efterforskerne i politiet har døbt Operation Ozark.

Det har ført til flere sigtelser for hvidvask af mere end 600 millioner kroner. Politiet har desuden beslaglagt værdier og kontanter for flere millioner, og der er indtil videre afsagt tre domme.

Den ene dom er givet til den formodede bagmand for netværket. Det er den 45-årige Hassan Ahmed, som i august blev idømt fem års fængsel for hvidvask af cirka 130 millioner kroner.

Desuden er to mænd på 22 og 28 år begge idømt tre års fængsel for medvirken til hvidvask af 78 millioner kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere