AVIZ

Mand overfaldet med økse og morgenstjerne i eget hjem

Politi
Politi (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi David Eckert.

Vagtchefen fortæller, at offeret, en 47-årig mand, anmeldte overfaldet klokken 15.36 fredag.

To mænd var dukket op på hans adresse i Hillerød bevæbnet til tænderne med en jernstang, en økse og en morgenstjerne. En morgenstjerne er en slags kølle bestående af et håndtag og et hoved med pigge.

Hvor længe overfaldet stod på står endnu ikke helt klart, men politiet fortæller, at den 47-årige mand er blevet slået på benet – formentlig med et eller flere af våbnene – flere gange.

Politiet var i stand til at anholde den ene af de to formodede gerningsmænd, kort efter at det fik anmeldelsen. Det er den 31-årige mand. Den anden er stadig på fri fod, og politiet har umiddelbart ikke noget signalement af ham.

Politiet fandt desuden et væld af ulovlige besiddelser på den 31-årige anholdtes adresse under en ransagning.

Der var blandt andet 300 amfetaminpiller, 50 gram hash og 200 skarpe nimillimeterpatroner.

Han skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag i Helsingør.

En anholdt skal inden for 24 timer enten løslades eller stilles for en dommer i et grundlovsforhør.

I et grundlovsforhør kan dommeren vælge at løslade eller varetægtsfængsle i op til fire uger ad gangen. Dommeren kan også vælge at opretholde anholdelsen i op til tre døgn, mens politiet får mere tid til at efterforske.

Den 47-årige mand måtte en tur på skadestuen efter overfaldet. David Eckert oplyser, at han er sluppet med mindre skader.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere