AVIZ

Mand og kvinde kræves fængslet for svindel med indfødsretsprøve

Dan Bunkering-sagen som starter ved Retten i Odense

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Politikredsen skriver, at de har anholdt og sigtet i alt 10 personer i sagen onsdag.

Det er kun manden og kvinden, som skal i grundlovsforhør om sagen. De andre anholdte blev løsladt onsdag.

Udlændinge- og Integrationsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) blev orienteret om politiets mistanke i sidste uge.

Derfor var der også skærpet tilsyn med de fem største prøvesteder onsdag. Politiet var også til stede ved en række prøvesteder.

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) understreger, at politiets mistanke blev taget alvorligt.

– Jeg tager på det kraftigste afstand fra eventuel snyd, og jeg vil gerne understrege, at konsekvensen ved et forsøg på snyd ved at bruge forfalskede identitetspapirer kan være en dom for dokumentfalsk, siger han videre i meddelelsen.

Ministeriet skriver, at Siri fremadrettet vil styrke kontrollen ved prøvestederne, så risikoen for snyd mindskes.

Ud over sagen med de to, som skal i grundlovsforhør, fandt Siri ikke tegn på forfalskede dokumenter og snyd, ved onsdagens prøver.

De løsladte er ifølge Fyns Politi syv mænd i alderen 20 til 44 år, som kommer fra Odense, Struer og Holstebro, og en enkelt kvinde på 39 år fra Odense.

De to personer, som anklagemyndigheden vil kræve varetægtsfængslet blev anholdt, efter at kvinden havde været til indfødsretsprøve i Holstebro.

Politiet skriver, at kvinden var i besiddelse af falske identitetspapirer, og ifølge politiet tog hun prøven på den 39-årige kvindes vegne.

Manden er sigtet for at facilitere og organisere fremstilling af falske papirer.

/ritzau/

Andre læser også