AVIZ

Løsladt piges familie er lykkelig over at se hende igen

BRITAIN-ISREAL-PALESTINIAN-CONFLICT

Men lørdag blev hun løsladt af den væbnede palæstinensiske gruppe.

Hendes familie siger i en udtalelse, at de “ikke kan finde ord til at beskrive vores følelser efter 50 udfordrende og komplicerede dage”.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Emily Hand kunne vende tilbage til sin familie i Israel som en del af en aftale mellem Hamas og den israelske regering.

Kort efter fremstod hun ved godt helbred på et billede sammen med 13-årige Hila Rotem, som også blev frigivet, mens hendes mor dog stadig er i Hamas’ varetægt.

– Vi er overlykkelige over at kunne kramme Emily igen, men på samme tid mindes vi Raya Rotem (Hila Rotems mor, red.) og alle de andre gidsler, som endnu ikke har kunnet vende tilbage, lyder det fra Emily Hands familie.

Emily Hand mentes i første omgang at være blandt de 1200 mennesker, som havde mistet livet, da Hamas angreb Israel 7. oktober.

Senere dukkede hun dog op på myndighedernes liste over de personer, som blev holdt som gidsler af Hamas.

En stor del af befolkningen fra en af de værst ramte kibbutzer i det sydlige Israel, Kibbutz Be’eri, blev i løbet af og efter angrebet fra Hamas evakueret til resorter ved Det Døde Hav, som ligger mellem Jordan og Vestbredden.

Her fortæller tiårige Talia, som er en af Emily Hands veninder, at det er “svært at forestille sig, at de (gidslerne, red.) kommer hjem”.

– Man kan bare ikke forestille sig det … Hvad de vil gøre, og om de vil snakke om det, siger hun.

– Vi har mange spørgsmål. Alle vil gerne spørge dem om, hvad der skete, hvad de gjorde mod dem, og om de fik noget at spise og drikke.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere