AVIZ

Løkke om Sveriges kurs mod Nato: Giver nye muligheder

Samråd om udenrigsministerens videosamtale med russisk komikergruppe

Det giver nye muligheder, udtaler han i en skriftlig kommentar.

– Med det svenske medlemskab vil alle nordiske lande være Nato-medlemmer, og det giver nye muligheder for et endnu tættere sikkerhedspolitisk samarbejde i Norden.

– Det er et lyspunkt i en svær tid, at Nato – med snart 32 medlemsstater – viser sig stærkere end nogensinde, udtaler han.

Statsminister Mette Frederiksen (S) tilslutter sig den analyse. Hun mødes mandag med en række regeringsledere i Frankrig og taler herfra om udviklingen:

– Det betyder, at Norden er samlet i Nato for første gang nogensinde, først med Finland og nu med Sverige. Det er godt for os i Norden. Det er godt for Nato, fordi både den svenske og finske hær og deres forsvar er stærkt, siger hun.

Ungarns parlament har mandag som det sidste i Nato ratificeret Sveriges ansøgning om medlemskab af militæralliancen.

Dermed er den sidste hindring fjernet, så Sverige kan blive medlem af Nato.

Ungarns præsident, Viktor Orbán, ventes i løbet af de næste dage at underskrive den svenske ansøgning, hvorefter Sverige vil blive inviteret til at tiltræde Den Nordatlantiske Traktat.

Løkke mener desuden, at Sverige i Nato vil komme hele Nato-alliancen til gode:

– Det er en stor sejr for vores sikkerhed at kunne hilse Sverige velkommen som medlem af Nato, udtaler han.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) kommenterer på det sociale medie X også situationen:

– Nu er en tæt forsvarspartner, nabo og kær ven fuldgyldigt medlem af Nato. Det gør vores alliance stærkere, skriver han.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere