AVIZ

Løftebrud efter løftebrud har ifølge Hjort kostet Venstre dyrt

Claus Hjort tiltales for at røbe statshemmeligheder

Sådan lyder det fra den mangeårige venstrepolitiker og tidligere minister Claus Hjort Frederiksen i et interview med Jyllands-Posten.

– Vi fremstår jo i dag som et parti, som laver det ene løftebrud efter det andet. Det startede med Jakob Ellemanns meget barske ord om aldrig nogensinde at arbejde sammen med Mette Frederiksen, siger han i søndagens avis.

– Så kom der en lang række sager bagefter.

Her henviser han til minkskandalen, FE-sagen og Samsam-sagen, hvor Venstre først var for at nedsætte undersøgelseskommissioner, men efterfølgende trak i land.

Og det har ifølge Hjort Frederiksen gjort det svært for partiet at skabe en vedholdende fortælling om sig selv.

Venstre fik i midten af oktober sin dårligste meningsmåling hos Voxmeter nogensinde.

Blot 8,5 procent af vælgerne ville på det tidspunkt ifølge målingen sætte sit kryds ved Venstre.

Efter valget gik Venstre i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne, hvilket ikke har hjulpet på målingerne. Partiet har ikke været over valgresultatet hos Voxmeter siden regeringsdannelsen.

– Vi ville selvfølgelig meget gerne have bedre meningsmålinger – det ville være løgn at påstå andet, sagde politisk ordfører Morten Dahlin (V) i en skriftlig kommentar om meningsmålingen til Ritzau.

Formand Jakob Ellemann-Jensen valgte i mandags at forlade dansk politik efter tidligere på året at have gået igennem en periode med seks måneders fravær på grund af stress.

Siden han 1. august vendte tilbage i jobbet – først som forsvarsminister og derefter økonomiminister – har partiet fortsat kæmpet med dårlige meningsmålinger.

Troels Lund Poulsen er i skrivende stund den eneste kandidat til formandsposten i Venstre.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere