AVIZ

Lidls elevhold har ansvaret for kædens butik i Grenaa: “Jeg er blevet bekræftet i, at jeg gerne vil være butikschef en dag”

Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.
Lidls elevhold har været i hopla hele ugen, hvor de har haft ansvaret for kædens butik i Grenaa.

Pressemeddelelse

17.3.2023 10:39:51 CET | Lidl Danmark

Fra den 14.-18. marts har kunderne i Lidl i Grenaa mødt anden års eleverne fra Lidl, som hele ugen selv har driftet butikken. Eleverne har blandt andet stået for vagtplan, små aktiviteter i løbet af ugen og specialtilbud i butikken. Eleverne er ved at færdiggøre deres uddannelse, og det at drive en butik alene er en vigtig del af deres 2-årige elevuddannelse. En af eleverne er 23-årige Louise Rasmussen: 

”Det har været vildt sjovt at prøve at være butikschef, selvom det den første dag også var ret hektisk. Alle skulle lige finde deres roller og bevare overblikket over opgaverne,” fortæller Louise Rasmussen, der til daglig er elev i en af Lidls butikker i Vejle. 

Hun søgte ind på Lidls butikselevuddannelse, fordi det tiltaler hende at kombinere skolen med en praktisk hverdag i butikken, hvor man hurtigt kan prøve det af, som man lærer på skolebænken.  

En af de ting, som Louise i denne uge har erfaret, er, at det kræver et stærkt samarbejde at drive en butik. Heldigvis kender elevholdet hinanden særdeles godt, da de under skoleopholdene bor sammen på skolen i Grenaa og fungerer som vigtige sparringspartnere for hinanden i forløbet.  

”Når man styrer en butik, finder man ud af, hvor vigtigt et stærkt og godt samarbejde er. Her er ingen vigtigere end andre. Det har været en fed oplevelse at lykkedes sammen, og det giver da selvtillid og blod på tanden. Jeg er i hvert fald blevet bekræftet i, at jeg gerne vil være butikschef en dag,” fortæller Louise Rasmussen.  

Det er vigtigt at turde give ansvaret fra sig 

Siden 2011 har dagligvarekæden Lidl uddannet butikselever fra hele Danmark, hvor otte skoleophold i Grenaa kombineres med teoretisk viden, som kan omsættes direkte til praksis ude i butikkerne. Hos Lidl er man ikke i tvivl om, at det er vigtigt at turde give ansvaret fra sig. 

”I Lidl tror vi på, at eleverne vokser ved at blive vist tillid til at prøve – og det er i den grad dét, eleverne beviser i denne uge. Det er vigtigt for os at være med til at udvikle og investere i fremtidens talenter, og det er det, vi gør med vores butikselevuddannelse. Vi oplever, at mange vælger at vokse hos os og benytte sig af de karrieremuligheder, vi har i Lidl,” siger HR-direktør i Lidl, Hauke Daene.    

Lidl har store fremtidsplaner i Danmark og har for nyligt meldt ud, at dagligvarekæden i løbet af få år vil åbne over 60 nye butikker i Danmark. Butikker, der i fremtiden skal besættes med dygtigt personale.  

”I vores branche er der altid behov for dygtige medarbejdere. Derfor ser vi det også som vores pligt at være med til at uddanne fremtidens medarbejdere, der på sigt forhåbentlig vil overtage roret i vores mange butikker,” fortæller Hauke Daene. 

Når Louise Rasmussen snart afslutter sin butikselevuddannelse, har hun da også en helt klar retning for hendes videre karriere i Lidl:  

”Lige nu er planen, at jeg skal være salgsleder, når jeg afslutter butikselevuddannelsen. Herefter vil jeg gerne uddanne mig som souschef, og senere er mit mål at blive butikschef. Jeg ser i hvert fald en fremtid i Lidl, da sammenholdet her er helt unikt – ikke kun i de enkelte butikker, men også på tværs af dem.” 

Kort om Lidls elevuddannelse 

 • Lidl har uddannet elever siden 2011.
 • Rekruttering af dette års elever er allerede i gangog stadig åben for ansøgninger.
 • Uddannelsen varer to år, består af otte skoleophold af hver en uges varighed og eleverne får løn under uddannelsen.
 • En Lidl-elev tjener cirka 1.000 kroner mere om måneden før skat end overenskomsten tilsiger.
 • Der afholdes, ud over de obligatoriske skoleophold, otte elevdage i løbet af elevernes 2-årige uddannelse. Fokus er på elevernes faglige – og personlige kompetencer. 

Læs mere om elevuddannelsen og hvordan man søger om optagelse på karriere.lidl.dk/elev 

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere