AVIZ

LA og K går i valgforbund til EU-valg uden Venstre

Ni partier går sammen og afviser regeringens krav om bededag

Det oplyser partierne i en pressemeddelelse.

De to partier var også i valgforbund ved EU-valget i 2019 – dengang sammen med Venstre også.

Når partier går i valgforbund, er det for at undgå stemmespild og for at sikre flest mulige mandater til partierne i valgforbundet, som også kaldes et valgteknisk samarbejde.

Europaparlamentsvalget afholdes 9. juni i Danmark. Her skal 15 danske medlemmer af Europa-Parlamentet vælges.

De Konservative er repræsenteret ved Pernille Weiss i EU-Parlamentet. Hun er dog blevet vraget som kandidat til næste valg og opfordret til at trække sig fra partiet, efter en række af hendes tidligere medarbejdere har fortalt, at de har oplevet et ubehageligt arbejdsmiljø.

I stedet skal folketingsmedlem Niels Flemming Hansen forsøge at genvinde det konservative mandat.

– Konservative er det eneste danske parti i Europa-Parlamentets største gruppe, så for Danmarks indflydelse er det helt afgørende, at vi fortsat har et mandat, siger formand Søren Pape Poulsen (K) i pressemeddelelsen.

– Vi har en fantastisk stærk kandidatliste med Niels Flemming Hansen i spidsen, og valgforbundet med Liberal Alliance forøger muligheden for et ekstra godt resultat til juni næste år.

Liberal Alliance har aldrig opnået valg til Europa-Parlamentet. Denne gang er det folketingsmedlem Henrik Dahl, der skal forsøge at få partiet til Bruxelles.

Og partileder Alex Vanopslagh (LA) ser “utrolig gode muligheder” for, at partiet får sin første EU-parlamentariker.

– Det ligger lige til højrebenet at indgå valgforbund med Konservative og dermed optimere vores partiers muligheder for at blive repræsenteret i Bruxelles.

– Konservative og Liberal Alliance arbejder til daglig tæt sammen i alle mulige sammenhænge, og derfor giver det også rigtig god mening at gå sammen i et valgforbund til Europa-Parlamentet, siger Vanopslagh videre.

Tidligere har Socialdemokratiet, SF og Alternativet meddelt, at de tre partier går i valgforbund til valget denne sommer.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere