AVIZ

Kræftens Bekæmpelse indsamlede 35 millioner kroner

LANDSINDSAMLING KRÆFTENS BEKÆMPELSE EMMY NIELSEN TATUM
LANDSINDSAMLING KRÆFTENS BEKÆMPELSE EMMY NIELSEN TATUM (Erik Luntang/Ritzau Scanpix)

Ved Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling blev der samlet 35 millioner kroner ind.

Det oplyser Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

– Jeg bliver ganske overvældet over det flotte resultat, og jeg er dybt taknemlig for befolkningens støtte til alle, der er ramt af kræft, lyder det fra formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen i pressemeddelelsen.

I 2022 blev der samlet 33 millioner kroner ind, fremgår det.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse deltog omtrent 15.000 frivillige i indsamlingen, som foregik søndag den 16. april. Det er tilsvarende niveauet fra 2022, lyder det.

– Der skal lyde en dybfølt tak til til indsamlingslederne, der har fået alt det praktiske ved Landsindsamlingen til at fungere, og de mange frivillige, der har brugt søndagen på at samle ind, siger Helen Bernt Andersen i pressemeddelelsen.

Ud over den fysiske indsamling blev der oprettet 1878 digitale indsamlinger via det sociale medie Facebook og indsamling.dk på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Efter den fysiske indsamling fortsatte den digitale indsamling en uge frem. Derfor kan Kræftens Bekæmpelse først nu præsentere resultatet.

Beløbet kan dog ifølge organisationen stige yderligere, fordi indbetalinger via girokort og bankoverførsler stadig lander.

Af Kræftens Bekæmpelses hjemmeside fremgår det, at 62 procent af det indsamlede beløb går til forskning, 23 procent går til patientstøtte og 12 procent til forebyggelse og oplysning. De sidste 3 procent går til administration.

Årets indsamling på 35 millioner kroner er et stykke fra Landsindsamlingen i 2021. Der blev sat en rekord med 41 millioner kroner.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere