AVIZ

Kongelig balletskole anklages for at være skyld i børns spiseforstyrrelser

Napoli

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen har ansatte på balletskolen kontinuerligt opfordret normalvægtige elever helt ned til niårsalderen til at tabe sig samt har anbefalet elever at springe måltider over.

Politiken har talt med 30 tidligere elever, der har gået på skolen i perioden 2010-2020.

Ifølge Politiken, som har set elevernes sundhedsjournaler, har mindst 17 udviklet spiseforstyrrelser som følge af den hårde pædagogik.

Red Barnets generaldirektør, Johanne Schmidt-Nielsen, kalder elevernes oplevelser for “psykisk vold”.

Børns Vilkår kritiserer den offentligt finansierede skole under Det Kongelige Teater for at skabe et miljø, der risikerer at nedbryde børn.

Forstander på balletskolen Anne Peyk, der tiltrådte sidste år, beklager de tidligere elevers oplevelser og fortæller, at skolen ikke længere opfordrer elever til at slanke sig.

Men hun vil ikke svare på, om skolen vil undersøge nærmere, hvad der er foregået, og om det stadig foregår, skriver Politiken.

Det Kongelige Teaters Balletskole modtager 18,7 millioner kroner årligt fra staten.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kalder det i Politiken for “fuldstændig uacceptabelt at udsætte børn for udskamning af kroppen og krav om vægttab”.

– Hvis jeg fornemmer, at sagen ikke bliver mødt med den alvor, som den fortjener, vil jeg tage sagen op med teatrets bestyrelse, siger han til avisen.

/ritzau/

Andre læser også