AVIZ

Kong Harald i højt humør snublede på vej op til dronningen

Dronningen modtager det norske kongepar ved Toldboden, dronning Margrethe, Dronningen
Dronningen modtager det norske kongepar ved Toldboden, dronning Margrethe, Dronningen (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Da den norske konge skulle hilse på dronning Magrethe, snublede han på trappen. Det viser videooptagelser fra ankomsten.

For enden af trappen stod den danske dronning klar med åbne arme, da kongen, som går med krykker, snublede på trappen.

Han blev dog hurtigt hjulpet på benene igen, og humøret var efterfølgende højt, da han sammen med sin hustru og den danske dronning satte sig til rette på opstillede stole for at overvære et festligt velkomstarrangement.

Ifølge Billed-Bladet sagde kongen efter faldet til den danske dronning, at: “Jeg kommer i næsegrus beundring for Dem”, hvortil dronningen svarede: “Forvent ikke det samme af mig”.

Den 86-årige konge har ad flere omgange været plaget af svigtende helbred.

I begyndelsen af maj i år var han indlagt med en infektion. Det var han også i december sidste år.

I begyndelsen af 2020 blev han indlagt for svimmelhed. Han blev raskmeldt og udskrevet et par uger senere.

Senere på året blev han indlagt på ny. Her gennemgik han en vellykket hjerteoperation, hvor han fik indsat en ny hjerteklap.

Han blev senest opereret i 2021 for en seneskade over højre knæ. Den operation var vellykket, og kongen blev senere erklæret i fin form.

Det norske kongepar besøger København og Aarhus torsdag og fredag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere