AVIZ

Kommunale skatter stiger med knap 700 millioner kroner i 2024

Sundhedsministeriets pressemøde om udfordringer på kræftområdet

Det viser en foreløbig opgørelse over kommunernes skatteindberetninger. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Her fremgår det også, at stigningen i de kommunale skatter efter gældende regler udløser en modregning i bloktilskuddet.

– For at neutralisere de kommunale skattestigninger vil regeringen foretage en modgående nedsættelse af den statslige bundskat, siger Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.

Skattesanktionsloven indebærer, at der foretages en modgående regulering af bloktilskuddet, hvis der sker en skatteforhøjelse for kommunerne under ét.

Bloktilskuddet er et generelt tilskud fra staten, som kommunerne modtager hvert år.

13 kommuner sætter skatten op i 2023, mens to kommuner sætter skatten ned.

Ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriet er der kommuner, som har fået tildelt ramme til skatteforhøjelser for 2024 med baggrund i den politiske aftale om udligningsreformen fra 2020.

Der er også kommuner, som har fået tildelt en tilsvarende ramme – dog til skattenedsættelser med tilskud for 2024.

– I 2024 er størstedelen af modregningen individuel – det vil sige rettet mod de kommuner, der har hævet skatten, står der i pressemeddelelsen.

De samlede kommunale skattestigninger dækker over en stigning på cirka 708 millioner kroner i indkomstskatten og en nedsættelse på cirka 21 millioner kroner af dækningsafgiften for erhvervsejendomme.

Den endelige opgørelse af kommunernes skatteresultat og den modgående regulering i bloktilskuddet vil være på plads i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere