AVIZ

Kommentator: Ellemanns sygemelding bliver langvarig

FV22: Venstre holder pressemøde om sundhedsudspil
FV22: Venstre holder pressemøde om sundhedsudspil (Frank Cilius/Ritzau Scanpix)

Det mener politisk kommentator Hans Engell, fordi regionsrådsformand Stephanie Lose (V) indtræder som midlertidig økonomiminister på grund af sygemeldingen.

– Det er alvorligt, for man venter ikke, at Ellemann vender hurtigt tilbage. Det her vil tage lang tid. Man har brug for, at Venstre får en helt fast struktur i regeringssamarbejdet, og at Troels Lund kan koncentrere sig om Forsvaret.

– Det er et spørgsmål, om han kommer tilbage før eller efter sommerferien. Det ved vi ikke, og det ved han heller ikke selv, siger Engell om Ellemann.

Det går fremad ifølge Ellemann.

– Det går fremad med mit helbred. Jeg er i gode hænder, og jeg glæder mig til igen at have en dagligdag på Christiansborg og i Forsvarsministeriet.

– Men jeg er også opmærksom på, at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen. For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft, skriver Ellemann på Facebook.

Ellemann sygemeldte sig for en måned siden, og siden har Stephanie Lose fungeret som formand for Venstre. Torsdag meddeler Ellemann, at det går bedre, og at han regner med at vende tilbage – men han skriver ikke hvornår.

Derfor bliver Lose fungerende økonomiminister, så Troels Lund Poulsen kan koncentrere sig fuldt ud om opgaven som fungerende forsvarsminister.

Troels Lund skal gennemføre et kasseeftersyn, fordi økonomien sejler i Forsvaret, som samtidig står over for et nyt forsvarsforlig, hvor der skal investeres massivt.

Stephanie Lose er kendt som en sydjysk stemmesluger og har tidligere været formand for alle regionerne, der udmønter en stor del af sundhedspolitikken.

Næstformanden for Venstre har hidtil holdt sig ude af landspolitik og Christiansborg, men får nu en meget central plads.

Den seneste måned har hun drevet Venstre efter sygemeldingen, og dermed kan hun springe til ret hurtigt, “fordi hun har fulgt det på allertætteste hold”.

– Man kunne have udnævnt en minister fra folketingsgruppen, men få har været så tæt på som hende. Hun er på orlov fra Region Syddanmark, og det sender et signal om, at det er en midlertidig løsning.

– De har valgt en, som de vidste kunne springe ind på sundhedsområdet og den offentlige økonomi med sin centrale plads i Danske Regioner. Hvad angår den tunge økonomiske politik, er hun nok den som i virkeligheden allerhurtigt kan gå ind og udfylde pladsen, siger Engell.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere