AVIZ

Kina: Vi får ikke selskaber til at udlevere data fra udlandet

FILES-US-CHINA-DIPLOMACY-TECH
FILES-US-CHINA-DIPLOMACY-TECH (Olivier Douliery/Ritzau Scanpix)

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det sker, mens flere lande overvejer brugen af det sociale medie TikTok. Årsagen er bekymring om datasikkerhed.

Ifølge Kina er der dog ingen grund til bekymring.

Mao Ning, der er talsperson i Kinas udenrigsministerium, siger, at regeringen “aldrig har krævet og aldrig vil kræve, at selskaber eller enkeltpersoner i strid med lokal lovgivning samler og deler data fra et andet land”.

Hun tilføjer, at den kinesiske regering “tilskriver det stor betydning at beskytte datasikkerheden”. Det skriver AFP.

TikTok har over en milliard brugere på verdensplan. Appen er meget populær blandt børn og unge i USA og øvrige lande i Vesten.

I USA er der i øjeblikket stor diskussion om brugen af det sociale medie.

Torsdag blev TikToks administrerende direktør, Shou Zi Chew, i over fem timer udspurgt ved en høring i den amerikanske Kongres.

Den 40-årige direktør skulle foran et udvalg forsøge at modvirke den voksende stemning i amerikansk politik for at forbyde TikTok af hensyn til den nationale sikkerhed.

– ByteDance er ikke ejet eller kontrolleret af den kinesiske regering. Det er et privat firma, sagde Shou Zi Chew med henvisning til det kinesiske selskab, der ejer TikTok.

Ifølge TikTok selv har appen omkring 150 millioner brugere i USA.

I Danmark har flere ministerier – herunder Statsministeriet – og kommuner forbudt brugen af det kinesiske sociale medie.

Derudover frarådes det for både medlemmer og ansatte i Folketinget og hos flere medier.

EU-Kommissionen og EU-Parlamentet har også forbudt brugen af TikTok. Det samme har Det Hvide Hus i USA – gældende for alle ansatte.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere