AVIZ

Kina og Tyskland enige om nyt dynamisk forhold

Federal Cabinet

De to ledere kom ind på en række store emner – ikke mindst samarbejdet mellem deres to store lande.

Scholz, som var i Kina i november sidste år som den første leder fra et af de store industrilande i G7 efter coronaepidemien, sagde efter drøftelserne, at de tysk-kinesiske relationer viser stadigt flere muligheder og brede perspektiver.

De to ledere understregede begge, at deres lande vil kæmpe for at forsvare den internationale orden og multilateralismen. De vil samarbejde om de globale udfordringer – ikke mindst med en dialog om klimaændringerne og grøn udvikling.

Begge sagde på videomødet, at deres relationer bliver stadigt mere stabile, solide og dynamiske, og at deres samhandel tager til.

– Der er i begge lande entusiasme i forhold til at investere, hedder det.

Xi udtrykte håb om, at Tyskland vil presse på for at få EU til at holde fast i principper om reformer, og fairness på markedet.

De to ledere drøftede også Hamas-angrebet på Israel og situationen i Mellemøsten.

Scholz and Xi kom også ind på krigen Ukraine. Deres videomøde havde også til formål at få understreget, at en atomkrig ikke må ske, og at den ikke kan vindes. Det hedder det i en erklæring fra mødet.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere