AVIZ

Kim Jong-un: Vi skal altid være klar til at bruge atomvåben

(Anthony Wallace/Ritzau Scanpix)
(Anthony Wallace/Ritzau Scanpix)

I samme forbindelse siger han, at Nordkorea bør være klar til at kunne bruge våbnene til enhver tid.

Det skriver det nordkoreanske statsmedie KCNA.

Udtalelserne kommer i forbindelse med en inspektion af landets atomvåbenprogram.

Det nordkoreanske militær har også simuleret et nukleart luftangreb med to taktiske jord-til-jord ballistiske missiler. Det skete i forbindelse med en affyringsøvelse, oplyser KCNA.

En forsvarstænketank har samtidig testet et strategisk undervandsvåbensystem.

I sidste uge hævdede landet at have testet en atomar undervandsdrone, som er designet til at kunne udløse en såkaldt “radioaktiv tsunami”, der kan ødelægge fjendens skibe og havne.

Den test skulle være foregået fra tirsdag til torsdag. Her anvendte og affyrede det nordkoreanske militær det nye våbensystem, som skal kunne starte en ødelæggende bølge i “superskala”.

Efter et år med rekordmange testaffyringer af missiler og en stigende atomar trussel fra styret i Pyongyang har nabolandet Sydkorea styrket sikkerhedssamarbejdet med USA.

13. marts skød landene den største militærøvelse i fem år i gang. Øvelsen varede 11 dage og gik under navnet “Freedom Shield 23”.

Under militærøvelsen affyrede Nordkorea et ballistisk missil.

Et interkontinentalt ballistisk missil er en type af missiler, der kan skydes helt ud i det yderste lag af Jordens atmosfære og lande mange tusinde kilometer fra affyringsstedet.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere