AVIZ

Jyske Banks topchef stopper efter 26 år på posten

Anders Dam

Banken fortæller i en fondsbørsmeddelelse, at 67-årige Anders Dam fratræder 31. oktober og afløses af Lars Stensgaard Mørch.

– Det er en enestående erhvervskarriere, der nu lakker mod enden. Anders Dam har været ordførende direktør i godt 26 år og medlem af koncerndirektionen i halvdelen af bankens levetid.

– Han efterlader et betydeligt aftryk på hele den finansielle sektor og på Jyske Bank, der i hans regeringstid er vokset markant og i dag er det næststørste, danske pengeinstitut, lyder det fra Kurt Bligaard Pedersen, der er bestyrelsesformand.

Afløseren Lars Stensgaard Mørch er 51 år og kom til Jyske Bank for to år siden, hvor han blev ansat som direktør med ansvar for forretningsstrategi.

Han har i mange år arbejdet i Danske Bank, hvor han sad med i koncernledelsen, ligesom han har været bestyrelsesformand for Realkredit Danmark.

– Han har på kort tid opnået store resultater i arbejdet med bankens strategi, ikke mindst i forbindelse med overtagelsen af Handelsbankens danske aktiviteter.

– Vi vil drage stor nytte af hans indgående kendskab til den finansielle sektor, hans kundeforståelse og hans stærke ledelsesmæssige og strategiske evner, siger Kurt Bligaard Pedersen om Lars Stensgaard Mørch.

Også en anden af Jyske Banks direktionsmedlemmer, Per Skovhus, har meddelt sin afgang.

64-årige Per Skovhus, der i 10 år har haft kredit og erhverv som sine ansvarsområder, stopper i løbet af 1. halvår 2024.

Jagtens på hans afløser i direktionen – der vil få ansvar for finansielle og ikke-finansielle risici – er sat i gang af bestyrelsen.

/ritzau/

Andre læser også