AVIZ

Jyske Bank køber bank med 10.000 privatkunder

Jyske Bank i Silkeborg
Jyske Bank i Silkeborg (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Jyske Bank i en selskabsmeddelelse.

Dermed overtager Jyske Bank 10.000 privatkunder og private banking-kunder, der har indlån for omkring en milliard kroner.

Private banking-kunder er kunder med en større investerbar formue.

Samlet har PFA Banks kunder 15,5 milliarder kroner under forvaltning.

Som en del af købsaftalen har Jyske Bank indgået aftale med PFA Invest om administration og porteføljeforvaltning af kundernes midler.

– Jyske Bank har et attraktivt værditilbud indenfor kapitalforvaltning og formuerådgivning, og bankens private banking-kunder har gennem de seneste syv år været Danmarks mest tilfredse, siger Lars Stensgaard Mørch, direktør for Forretningsstrategi i Jyske Bank, i pressemeddelelsen.

– Vi ser meget frem til at byde PFA Banks kunder velkommen.

Jyske Bank overtager 43 fastansatte medarbejdere i PFA Bank. Banken vil “arbejde for at fastholde” medarbejderne, skriver den i meddelelsen.

– Det er samlet set forventningen, at der kan tilbydes attraktive jobmuligheder til langt størsteparten af medarbejderne, skriver Jyske Bank i meddelelsen.

Aftalen skal godkendes af myndighederne, før den kan gå endeligt igennem. Forventningen lyder, at handlen vil være endeligt afsluttet i løbet af tredje kvartal i år.

Købet ændrer ikke på Jyske Banks forventninger til året. Men banken forventer, at det vil bidrage positivt til resultatet i 2024 og have fuld effekt fra 2025.

PFA Bank er ejet af PFA Holding, som også ejer pensionsselskabet PFA Pension.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere