AVIZ

Jordans konge: Luftvåbnet har nedkastet medicinsk hjælp i Gaza

Palestinians react at a hospital, in the aftermath of Israeli strikes on houses, in the central Gaza Strip

– Vores frygtløse luftvåbenpersonel har ved midnat nedkastet medicinsk hjælp, som der er hårdt brug for, til det jordanske felthospital i Gaza.

– Det er vores pligt at hjælpe vores brødre og søstre, der er blevet såret i krigen mod Gaza. Vi vil altid være der for vores palæstinensiske broderfolk.

Meldingerne har konflikten igennem været, at hospitalerne i Gaza er hårdt pressede.

Lørdag morgen den 7. oktober indledte den militante islamistiske bevægelse Hamas et angreb på Israel.

Siden har Israel gennemført angreb i Gaza og opfordret indbyggerne til at søge mod den sydlige del af området.

Fra de palæstinensiske sundhedsmyndigheder i Gaza, som er styret af Hamas, lyder det, at mindst 9770 palæstinensere er blevet dræbt. Heraf er 4008 angiveligt børn.

Nyhedsbureauet AFP skrev søndag, at det israelske militær havde udført “intense bombninger” omkring flere hospitaler i den nordlige del af Gazastriben.

Fra organisationen Læger uden Grænser (MSF) lyder det på det sociale medie X, at hospitalet Al Quds er næsten kollapset.

– Kirurger opererer på jorden, på gulvet, de opererer alle steder, siger Abu Abed, der er læge og medicinsk koordinator.

Eksempelvis begyndte hospitalet allerede i sidste uge at bruge eddike til at behandle infektioner på grund af mangel på behandlingsudstyr, fortæller han.

MSF beskriver situationen som “desperat”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere