AVIZ

Jødisk samfund dækker op til 222 gidsler på Times Square

US-ISRAEL-PALESTINIANS-CONFLICT-RELIGION

Det viser billeder fra nyhedsbureauet AFP.

De 222 pladser skal symbolisere de gidsler, som den militante gruppe Hamas har taget til fange i forbindelse med gruppens angreb i Israel 7. oktober.

Anledningen til installationen på Times Square er den jødiske sabbat, hvor familier ved solnedgang fredag typisk samles til middag i deres hjem.

Opsætningen på den centrale plads består af 222 hvide stole opsat ved lange borde, der er dækket op med hvid dug, hvide servietter, tallerkner og glas.

På bagsiden af hver stol er der en seddel med en af de tilfangetagne.

Det er Det Israelsk-Amerikanske Råd (IAC) og en række andre jødiske organisationer, der står bag installationen.

Der var torsdag også propalæstinensiske demonstrationer i New York. Ifølge byens politi deltog mindst 350 demonstranter i en protest på Wall Street.

Hamas’ angreb for knap tre uger siden kostede ifølge den israelske hær over 1400 personer livet i Israel. Det har på ny indledt en stor konflikt.

Israel har svaret igen på Hamas’ angreb ved at kaste tusindvis af bomber over Gazastriben. De israelske modsvar har kostet over 6500 palæstinensere livet, siger Gazas sundhedsministerium, der er under Hamas’ kontrol.

Israels hær siger fredag, at Hamas holder 229 personer som gidsler.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere