AVIZ

Jødisk museum står til at få ekstra million kroner til sikkerhed

Dansk Jødisk Museum

Det fremgår af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, der skal godkende bevillingen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) siger til Altinget, at det handler om “ekstra og særlig sikkerhed”.

– Terrorangrebet og den efterfølgende krig mellem Israel og Hamas har kun øget behovet for ekstra sikkerhed. Museet er særligt bekymret for sikkerheden grundet konflikten, siger Jakob Engel-Schmidt til Altinget.

– Det er bekymringer, man skal tage utroligt alvorligt. Derfor har jeg også handlet hurtigt.

I forvejen modtager Dansk Jødisk Museum et forhøjet tilskud fra 2023 til 2027 på to millioner kroner årligt til sikkerhedsforanstaltninger.

Det beløb står nu til at få tilført en million kroner i 2023 og 2024.

– For at kunne opretholde det nødvendige sikkerhedsniveau, der skal til for at Dansk Jødisk Museum kan holde åbent i samme omfang som i dag i 2023 og 2024, er der behov for et yderligere tilskud til formålet, står der i aktstykket.

Dansk Jødisk Museum blev indviet i 2004, hvor blandt andre dronning Margrethe var til stede.

I 2011 blev museet statsanerkendt, hvilket betyder, at det har et særligt ansvarsområde, som kan være inden for kunst-, kultur- eller naturhistorie.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere