AVIZ

Jamaicas kvindelandshold strejker over manglende betaling

FIFA Women''s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Round of 16 - Colombia v Jamaica

I en udtalelse, som flere af det caribiske lands spillere har delt på sociale medier, lyder det, at holdet endnu ikke har modtaget “fyldestgørende og korrekt” betaling for deres VM-præstation og bonusser for at kvalificere sig til turneringen.

Jamaicas kvindelandshold gik for første gang nogensinde ved VM i august videre fra gruppespillet.

Det var samtidig kun landets andet kvinde-VM nogensinde, efter at Reggae Girlz tabte samtlige gruppespilskampe ved VM i Frankrig for fire år siden.

Spillerne hævder også, at de får informationer fra trænerstaben, lægestaben og udstyrsstaben på en “utidig facon og med uprofessionel kommunikation”.

Blandt andet skulle spillere først have fået bekræftet, at de er udtaget til landsholdet, tre dage før de skulle møde til landsholdstjeneste.

Visse spillere skulle således have læst om deres egen udtagelse på sociale medier, på trods af gentagne forsøg på at komme i kontakt med Jamaicas Fodboldforbund (JFF).

– Selv om det er en af de sværeste beslutninger, vi har skullet tage, mener vi, at det er nødvendigt at gribe til så drastiske midler for at gøre en ende på den konstante dårlige behandling, som vi får af JFF, skriver holdet.

JFF har skrevet i et internt notat til spillerne, at spillerne bliver midlertidigt udelukket fra at kunne blive udtaget til noget som helst landshold, indtil tvisten er redt ud.

JFF hævder desuden i notatet, at spillerne bryder med deres kontrakter, hvis de nægter at spille.

Fravær fra landsholdsforsamlingen kan ifølge JFF kun ske, hvis spillerne hver især begrunder deres fravær. JFF medgav dog, at det havde fået en e-mail, som påstod at repræsentere samtlige spilleres holdning.

Jamaicas kvindelandshold nægter at spille holdets to kommende kvalifikationskampe til turneringen Gold Cup. Kampene er mod Panama og Guatemala.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere