AVIZ

Israelsk minister beskylder avis for sabotage af krig i Gaza

Israel - Gaza conflict

Det skriver Haaretz selv torsdag aften.

Karhi, som er medlem af premierminister Benjamin Netanyahus parti, Likud, siger, at avisen “saboterer Israel i krigstid” og er en “polariserende stemme for Israels fjender”.

Med Karhis forslag vil samtlige statslige abonnementer til Haaretz blive sagt op.

Det gælder for alle medlemmer af De Israelske Forsvarsstyrker (IDF), politiet, kriminalforsorgen, ministerier og statsejede selskaber.

Forslaget er sendt til premierminister Benjamin Netanyahu og ledsaget af et brev til hans departementschef, Yossi Fuchs.

– Staten Israel er kunde ved Haaretz, og regeringen har magt til at beslutte, at den ikke vil være kunde hos en avis, som saboterer Israel i krigstid og underminerer israelske soldaters og civiles kampgejst, lyder det fra Karhi i brevet.

Ifølge det arabiske medie Al Jazeera vil det også være forbudt for Haaretz at offentliggøre notitser fra regeringen. Desuden skal betalingen fra samtlige statsejede virksomheder, som reklamerer i Haaretz, stoppes øjeblikkeligt.

Haaretz har især siden den væbnede gruppe Hamas’ angreb mod Israel 7. oktober været kritiske over for den israelske koalitionsregering – ikke mindst den del af koalitionen, som består af Israels yderste højrefløj.

Avisen er en af landets største engelsksprogede aviser.

Onsdag aften lød overskriften på avisens leder “Netanyahu vidste det. Netanyahu ignorerede det. Netanyahu er ansvarlig”.

Tirsdag i sidste uge opfordrede avisen til at “stoppe Israels krigsskabende bosættere”. Den har også tidligere på måneden beskyldt den israelske regering for at underminere israeleres ret til at demonstrere mod krigen i Gazastriben.

Brevet fra Karhi til Fuchs har fået titlen “At tage affære mod avisen Haaretz for dens formidling af løgnagtig og opgivende propaganda”.

– Siden begyndelsen på krigen har jeg fået mange klager over, at Haaretz har lagt en frastødende linje, som underminerer krigens mål og nedgør forsvarets indsats og mod, skriver han.

– Det er muligt, at nogle af avisens udgivelser sågar overskrider den kriminelle standard i nogle af de fjerntliggende hjørner af straffeloven, som kun bruges i krigstid.

Haaretz’ administrerende direktør, Amos Shocken, svarer på anklagerne, at “hvis regeringen gerne vil lukke Haaretz, så er det på høje tide at læse Haaretz”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere