Det oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.
Israelsk militær bekræfter, at det har været til stede i Nablus. Og at dets soldater har affyret skud.
I en udtalelse skriver militæret, at israelske soldater var i Nablus for at rive et hus ned, som tilhører en mand, der er mistænkt for at stå bag drabet på to israelske bosættere i februar nær landsbyen Huwara.
Under operationen mandag blev der kastet sten og affyret skud mod soldaterne, som svarede igen med skud, skriver militæret.
Israelsk militær gennemfører jævnligt operationer i Nablus, hvilket ofte fører til sammenstød med palæstinensere.
Byen er blandt andet hjemsted for den militante, palæstinensiske gruppe Lion’s Den – eller på dansk: Løvens Hule.
Drabet på de to israelere i februar førte til, at israelske bosættere hærgede landsbyen Huwara. En palæstinensisk mand blev i den forbindelse dræbt, og mange biler og boliger blev stukket i brand.
Vestbredden har været besat af Israel siden seksdageskrigen i juni 1967.
Vestbredden ligger mellem Israel og Jordan på den vestlige side af Jordanfloden og Det Døde Hav – deraf navnet.
Indtil seksdageskrigen, hvor Israel kæmpede mod Jordan, Egypten, Syrien og Irak, var området under jordansk kontrol.
Siden Oslo-aftalerne i 1990’erne har Vestbredden været inddelt i tre forskellige administrative zoner. De er kontrolleret og administreret af enten Israel, Det Palæstinensiske Selvstyre eller både Israel og palæstinenserne.
Nablus ligger i en zone, som er under fuld palæstinensisk kontrol og administration. Alligevel gennemfører israelsk militær ofte operationer i byen.
Drabet på den palæstinensiske mand i Nablus finder sted, halvandet døgn efter at en våbenhvile trådte i kraft mellem Israel og den militante palæstinensiske gruppe Islamisk Jihad, som holder til i Gaza.
Forud for våbenhvilen gennemførte Israel luftangreb mod militante mål i Gaza, hvorefter palæstinensere i Gaza affyrede raketter mod Israel.
Israel kontrollerer grænserne omkring samt luftrummet over Gaza, som grænser op til Israel, Egypten og Middelhavet. Israelske statsborgere og soldater er dog – modsat på Vestbredden – ikke til stede i Gaza.
/ritzau/
Andre læser også