AVIZ

Israelsk by meldes under beskydning efter Hamas-trussel

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Det skriver det britiske medie BBC.

Det sker, efter at den militante gruppe Hamas tidligere tirsdag truede med at angribe netop Ashkelon fra klokken 17.00 lokal tid – 16.00 dansk tid.

Ifølge BBC, der har en journalist til stede i Ashkelon, kunne der høres eksplosioner i byen kort efter klokken 17.00 lokal tid.

– Vi er gået i dækning sammen med lokale indbyggere. De kigger alle på deres telefoner og venter nervøst på, hvad der kommer til at ske. Vi har hørt flere brag de seneste par minutter, skriver BBC-journalist Alice Cuddy.

Truslen om et angreb på Ashkelon blev formidlet via beskedtjenesten Telegram af Abu Obeida, der er talsmand for Hamas’ al-Qassam-brigade.

Advarslen kom, samtidig med at der havde været meldinger om raketangreb mod det centrale Israel tirsdag eftermiddag.

– Som modsvar til, at fjenden har fordrevet vores folk og tvunget dem til at flygte fra deres hjem i adskillige dele af Gazastriben, giver vi beboerne i den besatte by Ashkelon indtil klokken 17 til at forlade stedet, skriver han.

Ashkelon blev også angrebet mandag, hvilket resulterede i flere sårede.

Byen ligger cirka fem kilometer nord for grænsen til Gaza.

Over 1000 mennesker har ifølge Israels ambassade i USA mistet livet efter Hamas’ angreb, der blev iværksat lørdag morgen.

Sundhedsmyndighederne i Gaza oplyser tirsdag, at 830 palæstinensere er døde i de angreb, som Israel har gennemført som modsvar.

/ritzau/

Andre læser også