AVIZ

Israel varsler udvidet operation på landjorden i Gaza

TOPSHOT-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

– Vi optrapper angreb i Gaza i betydeligt omfang, siger en talsmand for Israels militær ifølge AFP.

I udmeldingerne fra Israels militære talsmænd hedder det også, at “hæren udvider en operation på landjorden i aften”.

Israels militær opfordrer indbyggere i Gaza til at søge mod de sydlige dele af området.

Tv-stationen Al Jazeera melder fredag aften, at de kun har sporadisk kontakt med stationens korrespondenter i Gaza.

Hamas meddelte tidligere fredag, at “det havde sendt salver af raketter ind i Israel efter intense bombardementer af Gazastriben.

– Vi har sendt salver af raketter i retnings af de besatte områder (Israel, red.), som reaktion på massakre af civile, hedder det i en erklæring på Telegram fra den væbnede fløj af Hamas, Ezzedine al-Qassam Brigaderne.

Gaza har været udsat for intense luftangreb siden Hamas 7. oktober dræbte over 1500 mennesker under angreb i Israel. Den militante islamistiske bevægelse to over 200 gidsler.

Krigen har kostet tusindvis af menneskeliv.

Israel siger, at det forbereder en landoffensiv ind i Gaza, men både USA og arabiske lande har bedt de israelske ledere om at udsætte en operation, som kan koste et stort antal civile livet.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere